IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Företaget bakom Chat GPT stäms för insamling av data

En grupp missnöjda amerikaner har valt att lämna in en stämning mot Open AI, företaget som ligger bakom den uppmärksammade chattboten Chat GPT.

Enligt den 157 sidor långa stämningsansökan har Open AI tränat chattboten med hjälp av texter som hämtats från böcker, artiklar och webbsidor, detta utan att ha fått godkännande från skribenterna i fråga.

Förutom ett skadeståndskrav på 3 miljarder dollar vill gruppen att Open AI pausar all vidareutveckling av Chat GPT, rapporterar Bloomberg.

Stämningen lämnades in till en federal domstol i San Francisco, Kalifornien och det återstår att se vad juristerna kommer fram till.

Läs mer: Open AI planerar appbutik för AI-modeller

 

Akriv - Nyheter

Välkommen till OJCO Secure ITs Workinar den 19 oktober 10.00 avseende Microsoft Azure och dess potential inom säkerhet, innovation och skalbarhet

Workinaret sker på plats eller via länk. På plats finns representanter ifrån OJCO samt distributör Ingram Micro för vidare dialog för de som så önskar.

Agenda för dagen

  • Trender vad gäller Azure och dess potential.
  • Datacenter och primärt dem svenska – Var lagras min data?
  • Kostnadseffektivisering – Kan jag spara tid och pengar eller är Azure en dyr historia?
  • Förtroende och säkerhet – Väsentliga områden vad gäller tjänster i molnet.
  • Azure – Ett modeord eller produkt med faktisk substans. Vi kikar närmare på följande, Azure Virtual Desktop, Defender for Cloud och Azure Sentinel – Säkerhetsinformation och händelsehantering.
  • Klassisk Q&A och nästa steg för er.

Det finns två sätt att ta del av föreläsningen

  • På plats Scandic Hotell Nord Helsingborg med start 10.00 där det vid start bjuds på kaffe och fralla samt lunch 12.15 efter Workinar.
  • På distans via länk med start 10.30.

Alla som deltar får möjlighet till en gratis "OJCO EyeSight" rapport som visar allmän tillgänglig information för att upptäcka och avslöja säkerhetsbrister i er domän.