IT-nyheter från

OJCO Secure IT

It-leverantörerna allt mer proaktiva – och det uppskattas

Kundernas nöjdhet med sina it-leverantörer dalar något jämfört med förra året. Det visar analysföretagets årliga rapport om leverantörskvalitet där 1 100 svenska verksamheter deltagit.

Men de ledande leverantörerna håller samtidigt ställningarna och kundernas nöjdhet ligger på samma nivå som i fjol.

Generellt upplever kunderna också att leverantörerna blivit mer proaktiva något som Radar kopplar till att tjänsteleverantörerna aktivt har arbetat med att avvärja de ökande hoten utifrån som tredjepartintrång, störningar och attacker mot outsourcing eller molntjänstaktörer.

– Resultatet i Radar Leverantörskvalitet 2023 visar att proaktivitet i relationen värderas allt högre under en period med ansträngda budgetar, osäker ekonomi och ökad cyberhot för köparsidan, säger Radars vd Hans Werner i en kommentar.

I rapporten konstateras också att det osäkra värdsläget och hårdare lagkrav gör att intresset ökar för lokala alternativ eller så kallad nearshore som alternativ till offshore för outsourcing av infrastruktur och drift.

– Från att tidigare primärt ha varit en kostnadsfråga får säkerhet och tillgänglighet nu ett större fokus i val av outsourcingpartner, vilket påverkar kravställningen på leverantörer, säger Hans Werner.

Infrastruktur och driftProact, Orange Business, Nordlo, Asurgent, Advania

Användarnära it-tjänsterAdvania, CGI, GDM, IT-Total, Nordlo

Verksamhetsnära it-tjänsterSoftronic, Nordlo, Knowit, Columbus, Advania

KonsulttjänsterAddpro, Castra, Nexer, Proact, Truesec

 

Akriv - Nyheter

Välkommen till OJCO Secure ITs Workinar den 19 oktober 10.00 avseende Microsoft Azure och dess potential inom säkerhet, innovation och skalbarhet

Workinaret sker på plats eller via länk. På plats finns representanter ifrån OJCO samt distributör Ingram Micro för vidare dialog för de som så önskar.

Agenda för dagen

  • Trender vad gäller Azure och dess potential.
  • Datacenter och primärt dem svenska – Var lagras min data?
  • Kostnadseffektivisering – Kan jag spara tid och pengar eller är Azure en dyr historia?
  • Förtroende och säkerhet – Väsentliga områden vad gäller tjänster i molnet.
  • Azure – Ett modeord eller produkt med faktisk substans. Vi kikar närmare på följande, Azure Virtual Desktop, Defender for Cloud och Azure Sentinel – Säkerhetsinformation och händelsehantering.
  • Klassisk Q&A och nästa steg för er.

Det finns två sätt att ta del av föreläsningen

  • På plats Scandic Hotell Nord Helsingborg med start 10.00 där det vid start bjuds på kaffe och fralla samt lunch 12.15 efter Workinar.
  • På distans via länk med start 10.30.

Alla som deltar får möjlighet till en gratis "OJCO EyeSight" rapport som visar allmän tillgänglig information för att upptäcka och avslöja säkerhetsbrister i er domän.