IT-nyheter från

OJCO Secure IT

AI-projekt identifierar trakasserier mot fotbollsspelare under VM

Fifa meddelar att ett projekt som använt AI för att spåra trakasserier mot fotbollsspelare under fotbolls VM i Qatar 2022 identifierat över 300 personer vars uppgifter nu lämnats till polisen, rapporterar AP.

I rapporten skriver Fifa och spelarnas internationella fackförening Fifpro att:

”Våld och hot blev mer extrema allt eftersom turneringen fortsatte med ökade tillfällen då det refererades till spelares familjer och att många hotade spelare om att inte återvända till ett visst land – antingen landet de representerade eller där de spelade fotboll.”

Projektet ska skannat omkring 20 miljoner inlägg och kommentarer varav 19 000 flaggades som traskasserier. Av dessa ska 13 000 anmälts till Twitter. Omkring 38 procent av användarkontona ska varit från Europa och 36 procent ska varit från Sydamerika. Den största mängden trakasserier ska uppstått under kvartsfinalen mellan Frankrike och England.

”Vi förväntar oss att sociala medier-plattformarna ska ta ansvar och stötta oss i kampen mot alla former av diskriminering”, skriver Fifa och Fifpro i rapporten.

AI-systemet kommer även användas under världsmästerskapet i fotboll för damer i Australien och Nya Zealand som startar 20 juli.

Läs också: EU-topp – Diskriminering större hot med AI än utrotning

 

Akriv - Nyheter