IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Hackare hotar läcka 80 gigabyte stulen data från Reddit

Ransomware-gänget Blackcat säger att de kommer läcka 80 gigabyte med stulen data från Reddit om inte företaget både betalar en lösensumma på 4,5 miljoner dollar och ändrar sig gällande att utvecklare nu behöver betala för att få tillgång till sociala medier-sajtens API:er.

Reddit har bekräftat för Techcrunch att Blackcats påståenden har koppling till ett intrång som drabbade Reddits intranät i februari. Vid tillfället sa Reddit att angripaden ska kommit över vissa interna dokument, kod och företagets interna affärssystem. Enligt Reddit själva hittade de inte några bevis för att angriparen kom åt någon användardata.

Blackcat skriver på sin sida på dark web att de förväntar sig att Reddit inte kommer lyssna på deras krav och att de därför kommer att läcka den stulna datan.

Läs också: Ilska bland Reddit-användare efter vd-uttalande

 

Akriv - Nyheter

Välkommen till OJCO Secure ITs Workinar den 19 oktober 10.00 avseende Microsoft Azure och dess potential inom säkerhet, innovation och skalbarhet

Workinaret sker på plats eller via länk. På plats finns representanter ifrån OJCO samt distributör Ingram Micro för vidare dialog för de som så önskar.

Agenda för dagen

  • Trender vad gäller Azure och dess potential.
  • Datacenter och primärt dem svenska – Var lagras min data?
  • Kostnadseffektivisering – Kan jag spara tid och pengar eller är Azure en dyr historia?
  • Förtroende och säkerhet – Väsentliga områden vad gäller tjänster i molnet.
  • Azure – Ett modeord eller produkt med faktisk substans. Vi kikar närmare på följande, Azure Virtual Desktop, Defender for Cloud och Azure Sentinel – Säkerhetsinformation och händelsehantering.
  • Klassisk Q&A och nästa steg för er.

Det finns två sätt att ta del av föreläsningen

  • På plats Scandic Hotell Nord Helsingborg med start 10.00 där det vid start bjuds på kaffe och fralla samt lunch 12.15 efter Workinar.
  • På distans via länk med start 10.30.

Alla som deltar får möjlighet till en gratis "OJCO EyeSight" rapport som visar allmän tillgänglig information för att upptäcka och avslöja säkerhetsbrister i er domän.