IT-nyheter från

OJCO Secure IT

CISA-chefen: Kinesiska hackare fokuserar mer på infrastruktur än spionage

Chefen för USA:s cybersäkerhetsmyndighet CISA, Jen Easterly, säger i samband med ett framträdande vid ett event anordnat av The Aspen Institute att kinesiska aktörer märkbart börjat skifta från cyberspionage till att titta mer på infrastruktur. Det hela uppmärksammades först av The Register.

”Detta, tror jag, är det verkliga hotet som vi behöver vara förberedda för och fokusera på att bygga en motståndskraft mot”, säger Jen Easterly.

Enligt USA:s underrättelsegemenskap skulle en större konflikt med Kinas regim med största sannolikhet resultera i aggressiva cyberoperationer mot kritisk infrastruktur och militärtillgångar.

Jen Easterly säger att det skulle vara svårt för USA att förhindra störningar av infrastrukturen och att hanteringen av Colonial Pipeline-attacken och den kinesiska spionballongen är tecken på att landet behöver vara bättre förberett.

”Jag tror vi behöver vara beredda att kunna svara, återhämta oss, lära oss från störningarna och röra oss vidare på ett sätt där vi kan fortsätta använda våra kritiska tjänster och nätverk och verksameheter, även under hotet av kinesiska statsaktörer som vill riskera den kritiska infrastrukturen”, säger Jen Easterly.

Samtidigt tror Jen Easterly att det finns hopp för att USA och Kina kan samarbeta när det kommer till att förhindra riskerna med AI.

”Om vi kan ha konversationer med våra motståndare om kärnvapen, så tror jag vi borde tänka på att ha dem gällande AI, vilket jag tror kommer bli det kraftfullaste vapnet det här århundradet.”

Läs också: FBI – Det går 50 kinesiska hackare på varje cyberagent

 

Akriv - Nyheter