IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Amazons nya AI ska slå ner på falska recensioner

E-handelsjätten Amazon säger att de börjat använda sig av ny artificiell intelligens för att få bort falska användarrecensioner och kommentarer, rapporterar BBC.

Detta är inte först gången Amazon använder sig av AI för att hantera problemet men den nya maskininlärningen beskrivs som betydligt mer avancerad. Den ska kunna analysera tusentals datapunkter för att avgöra om en användarrecension eller kommentar är genuin eller inte. Bland annat ska AI-systemet kunna titta på ett användarkontos relation med andra konton, deras inloggningshistorik och recensionshistorik.

Fejkade användarrecensioner och kommentarer har länge varit ett återkommande problem på Amazon. Faktum är att det finns en hel ekonomi där tredjeparter köper och säljer falska användarrecensioner för att övertyga Amazons användare om att köpa en viss produkt. Enligt Amazon själva ska det finnas över 23 000 sociala medier-grupper med över 46 miljoner användare och följare som gör fejkade recensioner.

Läs också: Amazon vill bygga in AI i sin webbshop

 

Akriv - Nyheter