IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Nvidia investerar i den generativa AI-startupen Cohere

Grafikkortstillverkaren Nvidia var ett av flera teknikföretag som deltog i en ny investeringsrunda som samlade in 270 miljoner dollar till den generativa AI-startupen Cohere, rapporterar CNBC. Bland investerarna syntes även Oracle och Salesforce.

Coheres AI-teknik går ut på att erbjuda företag en generativ AI-tjänst som inte riskerar använda någon äganderättsskyldig data. Ett problem som exempelvis Open AI:s modeller kan ha och som det företaget nu arbetar för att åtgärda.

Organisationer ska kunna använda Coheres AI-teknik för exempelvis copywriting, sökningar och summeringar. Startupen jobbar också på att applicera tekniken mer specifikt inom teknik- och finansvärlden samtidigt som företagsdata hålls skyddad. Det finns också uppgifter om att Cohere längre fram kan släppa en version av sin AI-teknik i öppen källkod.

Läs också: Nvidia tog sig in i biljonklubben

 

Akriv - Nyheter