IT-nyheter från

OJCO Secure IT

Protester efter att Reddit vill ha betalt av tredjepartsappar

Reddit har börjat ta betalt av utvecklare för tillgången till sajtens API:er. Enligt ett inlägg från en Reddit-användare ska det nu kosta 12 000 dollar för 50 miljoner API-anrop. Något som skulle innebära enorma summor för populära tredjepartsappar som Apollo, vilket förmodligen kommer resultera i att de behöver stängas ner.

Priset kan jämföras med både Imgur, som vill ha 166 dollar för 50 miljoner API-anrop, och Twitter, som vill ha 42 000 dollar för 50 miljoner API-ranop.

Ars Technica skriver att över tusen Reddit-gemenskaper nu planerar att protestera mot ändringen genom att stänga ner sina subreddits (underavdelningar av Reddit) under 48 timmar med start den 12 juni.

Tredjepartsappar har länge föredragits av många Reddit-användare på grund av att de erbjudit bättre funktionalitet än den officiella Reddit-appen.

 

Akriv - Nyheter