Välj en sida

Vi skrev nyligen om svenska Waystream, där vd Fredrik Lundberg pratar om hur bolaget vill profilera sig som det svenska alternativet på marknaden för accesswitchar. Nu har bolaget tagit hem en tung skalp med Telia Company.

Operatörsjätten har precis gjort klart sin upphandling av nya accesswitchar för verksamheterna i Norden och Baltikum, och det slutade med ett treårigt ramavtal för Waystream.

Waystream konstaterar att det nya avtalet inkluderar hela produktportföljen, från 24- och 48-portars accesswitchar och SFP:er till fiber- och kopparkablage samt tillhörande supporttjänster. Det finns inget fast avtalsvärde eller några garantivolymer utan leveranser kommer ske på avrop.

– Vi är fantastiskt glada och stolta att Telia Company har valt ut oss som ramavtalsleverantör av accesswitchar för både fiber- och kopparswitchar de kommande åren i Norden och Baltikum, säger Fredrik Lundberg.

– Extra roligt är det att vi som mindre svensk leverantör klarar av att möta de höga krav som Nordens ledande operatör ställer på dess leverantörer. Under hela upphandlingsprocessen har det varit tydligt att Telia har höga ambitioner när det handlar om kvalitet, funktionalitet, tillgänglighet och kostnadskontroll nu när de bygger nästa generations fibernät till sina kunder. fortsätter han.

 

Läs mer