Välj en sida

De senaste veckorna har flera av de största techbolagen i USA aviserat omfattande neddragningar i personalstyrkan.

Det gäller bland annat Facebooks ägarbolaget Meta, Amazon och Twitter. Samtidigt har flera andra it-jättar infört anställningsstopp, som en följd av det tuffare ekonomiska läget.

Men det Kina-ägda sociala medier-företaget Tiktok verkar gå i motsatt riktning och nyanställer, rapporterar flera amerikanska medier.

Enligt Wall Street Journal är Tiktok inne i en rekryteringsoffensiv som ska ge runt 3000 nya utvecklare globalt, bland annat i USA, som är en viktig marknad för bolaget.

The Information skriver samtidigt att Tiktok har passat på att kontakta en del av de utvecklare som blivit av med jobben på såväl Twitter som Meta Platforms. Enligt The Information är Tiktoks ambition att dubbla personalstyrkan på det amerikanska kontoret i Kalifornien till 2000 anställda.

Tiktok ägs av kinesiska Bytedance, som är ett av Kinas snabbast växande startups.

Computer Sweden har tidigare skrivit om hur Tiktok försöker anpassa sin verksamhet för den amerikanska marknaden, bland annat har de flyttat amerikanska användardata till Oracles servrar för att möta regulatoriska krav på dataintegritet.

Detta då amerikanska myndigheter har uttryckt oro för att användardata skulle kunna vidarebefordras till Kinas regering.

 

Läs mer