Välj en sida

Det är Tietoevry Create, som är konsultjättens gren för affärsdesign och programvaruutveckling, som har fått uppdraget av Haleytek, ett joint venture mellan Volvo Cars och Ecarx. Det som ska utvecklas är ett öppen källkods-baserat infotainmentsystem för Android, som ska användas i såväl Polestar- som Volvobilar.

Redan 2017 lanserades en bilversion av Android, och sedan dess har många biltillverkare fått upp ögonen för systemet. Tietoevry Creates bidrag är bland annat ljudarkitektur och ljuddesign, implementering, integrering och testautomation. Dessutom ska man jobba med bluetooth-uppkopplingen för att få den så smidig som möjligt.

– Vi har jobbat med Android för mobila enheter sedan 2011, och när vi började titta på bilversionen 2017 insåg vi snabbt vilken potential operativsystemet hade för våra kunder. Vi är glada och stolta över att hjälpa Haleytek att skapa en avancerad plattform för dagens och morgondagens Polestar- och Volvobilar, och vi är övertygade om att samarbetet kommer resultera i en förstklassig infotainmentupplevelse för både förare och passagerare, säger Emmanuel Maillard, chef för Automotive Software på Tietoevry Create.

– Haleytek utvecklar en gemensam Androidanpassad infotainmentplattform för flera biltillverkare inom Geely-koncernen. En stor del av arbetet har handlat om att hitta rätt kompetens som kan hjälpa oss att uppnå den höga kvalitet som kunderna förväntar sig av våra produkter. Vi har letat i hela Europa efter de allra bästa ingenjörerna som kan stötta oss. Det var så vi kom i kontakt med Tietoevry Create och deras duktiga medarbetare, som nu är en nyckelpartner till oss, säger Jorge Jara, chef för Engineering på Haleytek.

 

Läs mer