Välj en sida

Det är Sigmabolaget Insight Solutions som har fått upp ögonen för det svenska startupföretaget Delori, som jobbar med digitala delegationer och befogenhetstjänster för såväl konsumenter som offentliga vårdgivare och företag.

Att delegera digitala rättigheter har blivit allt viktigare. Vård av personer med demenssjukdom är ett exempel på användningsområde, men det kan även användas inom företag, för att bevisa att anställda har befogenhet att signera kontrakt för verksamhetens räkning.

Deloris plattform för delegationer kan nås via andra system, och signeringen sker med e-id, som följer det juridiska ramverket Eidas som tagits fram av EU. Sigma Technology bistår med mjukvaruutveckling och implementationsstöd. Bland annat ska man använda blockkedjeteknik för att på så sätt öka säkerheten och transparensen i de digitala delegationerna.

– Delori ligger i framkant när det gäller digitala delegationer och har tagit fram lösningar som möjliggör säkra och spårbara delegationer och lättanvända digitala befogenhetstjänster. Vi ser stor potential för vårt samarbete, där Sigma Technology-experter ihop med Delori kan hjälpa en mängd olika organisationer och offentliga verksamheter med den senaste tekniken, säger Robert Åberg, vd på Sigma Technology Insight Solutions i ett pressmeddelande.

– Vår vision är att skapa ett enda gränssnitt för säkra digitala delegationer. Plattformen vi erbjuder kan enkelt kopplas till många olika e-id-lösningar och kan integreras till kundernas data via api. Tillsammans med teamet på Sigma kommer vi hjälpa privatpersoner, myndigheter och privata företag att arbeta på ett säkert, lättanvänt och transparent sätt, säger Fredrik Hofflander, medgrundare på Delori.

 

Läs mer