Välj en sida

NYHETER FRÅN OJCO

Senaste nytt inom IT-världen

jun 7, 2021

”Senaste nytt inom IT-världen” samlar alla viktiga nyheter. Här listar vi några av de mest intressanta nyheterna inom IT och IT-säkerhet, som är bra för alla att veta om. Det gäller att hålla sig uppdaterad kring vad som händer inom IT-världen. 

KLARNA UTSATTA FÖR IT-HAVERI

Den 27 maj 2021 utsätts banken Klarna för ett IT-haveri, som var självförvållat. Haveriet ledde till att användare som loggade in på appen kom in på en annan användares konto. Detta menar att flera privata uppgifter gällande kunder har exponerats. Haveriet berodde på en bugg som slank igenom trots god granskning vid uppdateringar av appen. De fick stänga ner hela appen temporärt.

VD för banken förklarat haveriet som ”pinsamt och att det är oerhört ledsna”.

Läs hela artikeln här: Expressen

DET BÖRJAR BLI ONT OM IT-KOMPETENS

Teknikbranschen skriker efter IT-kompetens. I takt med den utvecklande digitalisering blir behovet av kunniga IT-personer större. Om inget görs kommer det finnas ett underskott på 70 000 personer inom branschen år 2024. Digitaliseringen och coronakrisen har gjort att utvecklingen påskyndats ytterligare och medför en otrolig efterfrågan av kompetens inom IT.

Läs hela artikeln här: DI

FUJIFILM UTSÄTTS FÖR RANSOMWAREATTACK

Det japanska företaget utsattes den 1 juni 2021 för en ransomwareattack. Attacken har lett till att företaget stängt ner delar av sitt nätverk och kopplat bort extern korrespondens. Detta har påverkat all form av kommunikation som kommer in via företagets nätverkssystem. Det är fortfarande oklart hur stor skada attacken gjort.

Läs hela artikeln här: ComputerSweden