Välj en sida

Nu får utvecklare tillgång till en av Googles mest avancerade AI-språkmodeller, Palm. Det är en stor språkmodell som liknar den som tagits fram av Open AI – GPT – och Metas Llama-modeller.

Genom att ge tillgång till modellen får företag och myndigheter möjlighet att ”generera text, bilder, kod, videor, ljud och mycket mer från enkla uppmaningar i naturligt språk”, skriver Google i ett blogginlägg.

För att ytterligare underlätta för utvecklare att träna Palm lanseras också appen Makersuite som kan användas för sådant som snabbkonstruktion, generering av syntetiska data och anpassning av anpassade modeller.

En annan nyhet är att Google utökar stödet för generativ AI i sin Vertex AI-plattform som används för att träna och använda modeller för maskininlärning.

Dessutom lanseras plattformen Generative AI App Builder som ”kopplar samman AI-flöden för konversation med färdiga sökupplevelser och grundmodeller – vilket hjälper företag att bygga generativa AI-applikationer på några minuter eller timmar”, skriver Google.

 

Läs mer