Välj en sida

OJCO intervjuar Nelly!

okt 9, 2020

Näst på tur intervjuar vi Nelly Nilsson. Vi får reda på vad hon gör på OJCO IT, vad hon helst gör på sin fritid, vad som är roligast på jobb och en massa mer. Fortsätt läsa för att lära känna Nelly!

Hallå Nelly, är du redo för en intervju? Vi börjar med några basic frågor.

Hur gammal är du?

Hej! Jag är 24 år gammal.

Du är ganska ny på OJCO IT va? Hur länge har du jobbat här?

Yes, jag är rätt ny fortfarande. Jag började i slutet maj detta året, så vad blir det.. ehm, snart 5 månader.

Har också hört att du inte bara är på OJCO IT, vad har du mer för dig i livet?

Det stämmer. Jag pluggar mitt sista år på IT och Ekonomiprogrammet i Malmö och denna hösten är jag i Lund på en medie- och kommunikationsvetenskapskurs, då vi fått välja kurser denna terminen.

Inom vilket område arbetar du när du är på OJCO IT?

Jag jobbar med marknadsföring och försäljning.

Okej, nu kör vi lite mer fördjupade frågor.

Kan du beskriva vad det innebär att jobba med det du gör?

Jag skriver inlägg som vi lägger ut på vår hemsida, jag skapar nyhetsbrev varje månad, uppdaterar våra sociala medier och försöker komma på en massa nya härliga idéer för att nå ut ännu mer. Jag kör prospektering också för att hitta potentiella kunder.

Vad anser du vara det bästa med OJCO IT och varför bör kunder välja OJCO IT?

Ibland kan jag tycka det är skrämmande hur mycket kriminalitet och hot det finns ute i den digitala världen och OJCO IT har verkligen varit före vår tid med tjänsterna som erbjuds. OJCO har ju jobbat med IT-säkerhet i över 20 år. Tjänsterna är så otroligt välarbetade och genomtänkta, allt för att hjälpa företag därute. Så det bästa med OJCO IT är att vi vet vad vi håller på med och därför borde kunder välja oss. Visst?

Vad skulle du säga är det viktigaste med IT-säkerhet?

Det skulle jag säga är att hålla sig själv utbildad och uppdaterad. Sen att hålla sina säkerhetslösningar uppdaterade också så att de klarar av cyberhoten idag. Men jag tycker som sagt också det är väldigt viktigt att människan håller sig uppdaterad med vad som händer ute i världen samt vara väldigt kritisk. Inte tro på alla emails som man får eller tro på länkar ute på nätet. Det är mer lurt än vad man tror, var kritisk!!

När är det som mest kul på jobbet?

Det är när man får beröm och bekräftelse på det jobb man gör. När man ser att ett inlägg är uppskattat. Sen tycker jag det är fantastiskt roligt när vi sitter och diskuterar olika idéer på kontoret och kokar ihop något riktigt bra. Då blir jag så taggad och glad!

Nu blir det lite mer personliga frågor.

Vad har du för motto i livet?

Hmm, den är faktiskt lite svår. Men jag skulle nog säga att man bör njuta i stunden och älta mindre. Det är så lätt att grotta ner sig i de små negativa stunderna, men istället försöka se det positiva i situationen. Det låter kanske klyschigt, men att leva mer i nuet, jag menar verkligen det! 

Vilken känd person skulle du vilja äta middag med och varför?

Oj, denna är lätt haha, Beyoncé alla dagar i veckan. Jag är ett stort fan, och har varit väldigt. Jag tror att vi hade haft otroligt mycket att prata om, hon är en smart kvinna! 

Vad gör du helst en dag när du är ledig?

Då åker jag gärna till skogen med min hund Daisy och min sambo. Där går jag gärna långa rundor och njuter av naturen och sällskapet. Sen tycker jag om att umgås med min familj väldigt mycket, vi åker gärna till mamma och pappas trädgård, Daisy älskar att springa där haha. Sen ÄLSKAR jag att baka, då njuter jag.

5 snabba med Nelly, svara antingen eller är du med?

Apple eller Samsung? Apple
Bakverk eller glass? Måste jag välja? Det får bli bakverk i så fall.
Bärbar eller stationär dator? Bärbar
Film eller serier? Serier
Vår eller höst? Höst

Finns det något som du själv vill tillägga?

Jag vill bara säga tack, inte ofta man blir intervjuad, det är himla roligt, man börjar tänka efter mer!

Tack själv och tack för din tid!

Vem intervjuar vi nästa vecka? Kika in nästa vecka. Vi intervjuar fler medarbetare de kommande veckorna, kom tillbaka då för att se vem det är och vad den personen vill dela med sig av! Följ oss på våra sociala medier för att vara säker på att inte missa dessa intressanta intervjuer!