Välj en sida

Göteborgs Universitets upphandling av it-konsulttjänster är nu klar. Det nya avtalet börjar gälla från och med mars och har en avtalsperiod på fyra år. I avtalet ingår såväl resurskonsulter som projekt och åtaganden. Takvolymen för avtalet är 348 miljoner kronor.

Utöver Göteborgs Universitet och Chalmers Tekniska Högskola är det betydligt fler som har rätt att avropa på ramavtalet. Den listan består av:

Stiftelsen Chalmers tekniska högskola, Stiftelsen Chalmers Innovation, Högskolan i Borås, Högskolan i Skövde, Högskolan Väst, Högskolan Halmstad, Jönköping University, Högskoleservice i Jönköping, Internationella Handelshögskolan i Jönköping, Tekniska Högskolan i Jönköping, Högskolan för lärande och kommunikation i Jönköping, Hälsohögskolan i Jönköping och Jönköping University Enterprise AB

Upphandlingen är indelad i de tre delarna Projektledning it-projekt, Systemutveckling och systemförvaltning samt Support.

Nexer är den enda leverantör som fått avtal inom samtliga ansökta områden.

– Vi är väldigt glada och stolta över denna tilldelning. Det är alltid viktigt att vinna ramavtal och vid denna upphandling är vi extra stolta över att vi är den enda leverantören som fått förtroendet att leverera i alla de tre upphandlade kategorierna. Nu ser vi fram emot att fortsätta samarbetet och vi ska göra vårt yttersta för att säkra de kompetenser som krävs för verksamheternas utveckling, säger Jenny Sander, vd på Nexer Infrastructure i ett pressmeddelande.

Här är vinnarna i respektive kategori

Projektledning it-projektPrové AB, Consid, Castra Group och Nexer

SupportNexer, Centric

Systemutveckling och systemförvaltningCastra Group, Consid, Nexer och Sopra Steria

 

Läs mer