Välj en sida

Foxway, som jobbar mycket med cirkulär it har stora ambitioner i Europa. I januari ifjol gjorde man ett stort förvärv i Danmark. Den här gången är det dags för Tyskland.

Münchenbaserade Teqcycle Solutions beskrivs som det ledande tyska företaget av inbyteslösningar för mobiltelefoner. Bolaget samlar in använda it-produkter från olika samarbetspartner och ser sedan till att de säljs vidare. Bolaget omsatte 320 miljoner kronor under 2022 och har cirka 50 anställda.

– Efterfrågan på begagnad elektronik har ökat i Europa. Därmed är det extra viktigt att hitta effektiva lösningar för att samla in mobiler, förlänga dess livslängd genom teknikuppgraderingar och slutligen säkerställa att dessa får ett nytt liv på marknaden igen. Detta skapar cirkulära beteenden och gör förändring på riktigt. Teqcycle ger oss möjlighet att ytterligare stärka vårt erbjudande på den tyska marknaden, säger Martin Backman, VD på Foxway i ett pressmeddelande.

Foxway har numera drygt 1300 anställda med en omsättning strax över 7 miljarder kronor.

– Våra team förenas i passionen att förändra it-industrin till att bli och agera mer cirkulärt och därmed bli mer hållbar. Vi ser fram emot att utöka vår affär under Foxways paraply och addera värde till företaget och dess partner och kunder, säger Sebastian Neubeck, vd på Teqcycle i en kommentar.

 

Läs mer