Välj en sida

Intervju med Oskar!

nov 20, 2020

Tredje personen ut för intervju är Oskar Svedman. Vi får reda på hur länge Oskar jobbat på OJCO, i vilket område han jobbar, vad han skulle ta med till en öde ö och mycket mer! Fortsätt läsa för att lära känna Oskar.

Tjena Oskar, är du redo för att bli intervjuad? Vi börjar med några basic frågor.

Hur gammal är du?

Jag är 40 år.

Vad jag hört har du jobbat på OJCO i några år. Hur många år är det?

Det stämmer. Jag har jobbat på OJCO i 20 år.

Inom vilket område arbetar du?

Infrastruktur och säkerhet. 

Okej, nu går vi in på lite mer fördjupade frågor.

Kan du beskriva vad det innebär att jobba med det du gör?

Jag jobbar ganska brett. Framförallt jobbar jag med att få en helhetsbild om säkerhet. Jag jobbar både med helheten men även med spetskompetens. Det innebär alltså att skydda våra kunders IT-miljöer. 

Vad är den största skillnaden inom IT du märkt sedan du började år 2000?

IT är allt viktigare för företagen, man är betydligt mer beroende av IT och IT blir mer som en strategi för företagen att hänga med. Just digitaliseringen och då säkerhetsbitarna är ännu viktigare för ett företags överlevnad. Det finns ju flera företag som blivit hackade och som gått omkull av det

Vad anser du vara det bästa med OJCO IT och varför bör kunder välja OJCO IT?

Vi är till för kunden. Vi har alltid sålt produkter och lösningar som vi vet fungerar och är bra, och vi ställer alltid upp. IT är en föränderlig bransch och vi på OJCO följer med utvecklingen hela tiden.

Vad skulle du säga är det viktigaste med IT-säkerhet?

Det är att ha bra skydd och att ha en förståelse för de hot som finns idag. Ingen kan vara helt skyddad men man kan på enkla sätt få ett skydd som är bra nog, utan allt för komplicerade lösningar. Många attacker idag är automatiserade där de som utför attackerna väljer de enklaste offren först.

När har du roligast på jobbet?

Jag arbetar ju ganska brett och är intresserad av mycket och efter alla år får man en känsla av vad som är rätt och fel. Att hitta lösningar på problem och bolla idéer med likasinnade ger mig flow, då är det extra roligt att jobba.

5 snabba med Oskar, svara antingen eller är du med?

Apple eller Samsung? Apple
Godis eler chips? Godis
Bärbar eller stationär dator? Bärbar
Film eller serier? Film
Fotboll eller hockey? Hockey

Tusen tack för din tid. Roligt att få lära känna dig lite bättre!

Nu har vi inte många medarbetare kvar att intervjua. Vem kommer näst på tur tro? Det får ni snart se. Kom tillbaka inom en snar framtid, då har vi massa frågor till nästa person!