Välj en sida

På så sätt lurar de till sig bankkontouppgifter från pc-användare. Den här typen av bedrägerier har börjat dyka upp över hela USA, skriver nyhetssajten ZDNet.

Bedragarna utger sig alltså för att vara supportpersonal, för till exempel en särskild mjukvara som Microsoft Office eller något antivirusprogram. De kontaktar sina offer antingen genom nätfiske via e-post eller telefon, och bluffar om att en årlig prenumerationstjänst är på väg att förnyas och att offret måste återkoppla om de vill avbryta betalningen.

FBI pekar särskilt på att angriparna försöker lura sina offer att det är väldigt bråttom och att de måste agera snabbt för att inte förlora pengar. På det sättet pressas offren att ladda ner programvara, som gör att angriparna får fjärråtkomst till deras datorer.

Därefter luras offren att logga in på sin onlinebank för att kontrollera sina konton och på det sättet kommer angriparna åt användarnamn och lösenord.

FBI uppmanar de som får ett e-postmeddelande som påstår sig vara ”brådskande” och relaterar till ett abonnemang att motstå pressen att agera snabbt, eftersom det är känslan av att tiden rinner ut som bedragarna drar nytta av.

 

Läs mer