Välj en sida

Det är många delar av en kommun som ska digitaliseras. Konsultbolaget CGI gör nu ännu en affär med sitt kostdatasystem Aromi. Den här gången är det Uddevalla kommun som tagit in systemet med målet att minska matsvinn och få en effektivare måltidshantering. Implementeringen startar nu i slutet av året och systemet beräknas vara i full drift efter sommaren.

– Vi tänker att Aromi ska effektivisera vårt arbetssätt, från behov och planering till slutprodukt för oss och för våra kunder, säger Charlotte Kvist, avdelningschef för Måltidsservice på Uddevalla kommun och tror att satsningen kommer få bra effekt.

– Systemet är uppdaterat, fräscht och roligt att jobba i. Det är enkelt och överskådligt för våra kunder, samtidigt som det är ett stöd för att systematiskt ta sig an stora och viktiga frågor som näringsinnehåll, specialkost och svinn. Det ger oss möjlighet att göra ett omtag i våra rutiner med ett nytt och modernt angreppssätt.

På CGI är man nöjda över att få in ännu en kommunal kund, och nu är man uppe i tvåsiffrigt antal kunder,

– Vi är mycket glada och stolta över att Uddevalla nu är den tionde kommunen i Sverige som på kort tid väljer Aromi. Med det användarvänliga systemet kan kommuner både bli mer hållbara och digitala samtidigt som de kan ge bättre service och måltider till sina brukare, säger Lars Axell, chef för Government & Health på CGI.

 

Läs mer